Zwangerschap van Corien blog #1

 

Wat leuk dat je mijn zwangerschap blog volgt, welkom! Mijn naam is Monique Nankman en ik ben portret- en babyfotograaf.

Zwangerschap van Corien

Dit is Corien Kammenga-Smit en ik ga iets schrijven over haar zwangerschap. Corien was mijn allereerste oppas voor de kinderen. Voor als Peter en ik samen een keertje weg wilden. Toen zij voor het eerst bij ons kwam was ze 13 jaar en dat is nu 14 jaar geleden. Haar moeder was mijn collega en zo leerden we elkaar kennen.

Corien en haar man Albert verwachten in juni zelf een baby. Om precies te zijn is de uitgerekende datum 24 juni en dat is toevallig precies de dag waarop zij elkaar twee jaar geleden het ja-woord gaven.

Week 6-16 van de zwangerschap

Corien is hier 29 weken zwanger. In het begin van de zwangerschap in week 6-16 was zij moe en misselijk en moest ze bovendien bijna dagelijks overgeven, daarna volgde er een betere periode waarin zij heel veel energie had. In die periode ging zij lekker samen met Albert naar de 9 maanden beurs en vond er zelfs thuis nog een kleine verbouwing plaats, te weten: er werd een babykamer gemaakt. Inmiddels begint het nu wat zwaarder te worden, daarom is het fijn dat de verbouwing achter de rug is, overigens klachten heeft zij gelukkig helemaal niet.
Corien volgt een zwangerschapscursus waar zij ontspannings- en ademhalingsoefeningen doet daarnaast krijgt ze veel theorie, want hoe gaat dat nou precies in zijn werk een zwangerschap en een kind krijgen? Hoe bereid je je voor op de bevalling en wat komt er verder allemaal bij kijken? De cursus bestaat uit vijf lessen. De eerste twee lessen waren alleen voor de vrouwen. Tijdens de derde, vierde en vijfde les mogen de partners ook mee. Albert gaat graag mee en leest zich goed in. Er is natuurlijk veel te vinden op het internet.
Bij de verloskundigenpraktijk staat een echoapparaat en er wordt tijdens iedere controle een echo gemaakt. Of het een jongetje of een meisje wordt is echter nog een verrassing!
Ik mag de zwangerschap van Corien de komende weken volgen en ga haar op verschillende locaties en op verschillende tijdstippen fotograferen.
Groetjes,
Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *