Zwangerschap van Corien blog #3

Zwangerschap van Corien blog #3

Wat leuk dat je mijn zwangerschap blog volgt, welkom! Mijn naam is Monique Nankman en ik ben portret- en babyfotograaf. Ik ben op instagram te vinden onder de naam @moniquenankmanfotografie. Voor vragen tips en/of adviezen mail gerust.

37 weken zwanger – onvolkomen stuit

Yes, Corien is met verlof. De laatste drie weken kan zij goed gebruiken om een beetje bij te komen en de laatste dingen te regelen voordat de baby komt en zich natuurlijk voor te bereiden op de bevalling. Voor Corien wordt het een bijzondere bevalling. De baby ligt namelijk in een stuit. Ongeveer 3-4% van de ongeboren kinderen liggen aan het einde van de zwangerschap in een stuit.

Er zijn verschillende soorten stuitligging: je hebt een volkomen stuitligging: de benen van de baby zijn gebogen, zodat de voeten bij de billen liggen (kleermakerszit), je hebt een half onvolkomen stuitligging: één been ligt gestrekt naar boven, het andere been ligt gebogen naar beneden, je hebt een voetligging: de baby ligt met één of beide benen gestrekt naar beneden, zodat één of twee voeten lager dan de billen liggen en je hebt een onvolkomen stuitligging: de baby’s benen liggen omhoog naast het lichaam, zodat de baby als het ware aan zijn tenen kan sabbelen. Hiervan is sprake bij de baby van Corien.

 

Vorige week is tot twee keer toe tevergeefs geprobeerd om de baby te draaien door middel van een uitwendige versie: dit is het draaien van de baby met de handen aan de buitenkant van de buik van stuitligging naar hoofdligging. Als dit zou zijn gelukt had Corien normaal kunnen bevallen. Corien voelde zich nogal beurs en moe na afloop, maar gelukkig kijkt zij er goed op terug.

 

 

 

Wat nu?

Dit betekent dat Corien nu kan kiezen tussen een natuurlijke stuitbevalling of op voorhand voor een geplande keizersnede gaan. Vooralsnog kiest zij voor een natuurlijke stuitbevalling. Dat houdt in dat het kindje gewoon via het geboortekanaal geboren wordt, maar dan eerst met de billen in plaats van met het hoofdje.

 

Groetjes,

Monique

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *